mobilinnsamling

Sanna Bottolfs (t.v.), Miriam Aleksis Kunkel Torgersen, Emilie Amanda Skinstad Palm og Aurora Pllana fra Vikersund IFs håndballgruppe kommer de neste dagene til å gå fra dør i Vikersund-området for å samle inn gamle mobiltelefoner. Foto: Torunn Bratvold

Hentet fra Bygdeposten

Disse jentene samler inn mobiltelefoner som ikke lenger er i bruk og tjener penger til idrettslaget sitt.

Norges idrettsforbund har i samarbeid med Telenor startet en aksjon med innsamling av brukte mobiler. Idrettslag kan med dette få kjærkomne inntekter, og det er også positivt miljømessig, med tanke på at delene går til riktig destruksjon og gjenbruk.

Flere idrettsforeninger i Midtfylket har meldt seg på innsamlingsaksjonen som pågår fram til 6. mai. Dette er Eiker Kvikk Friidrett, Fiskum Idrettslag, Modum Bordtennisklubb, Modum svømmeklubb, Nedre Sigdal Idrettsforening, Sigdal Fotballklubb, Simostranda IL og Vikersund Idrettsforening.

Fra dør til dør

I ukene framover vil barn og voksne fra håndballgruppa i Vikersund IF gå fra dør til dør og be om å få mobiler som ikke lenger er i bruk. Fra Telenor har de fått spesielle vesker til formålet. Disse puttes telefonene i, men det går ikke an å ta de ut igjen.

– Vi har tenkt å satse litt på denne innsamlingen. Det gir oss gode inntekter i klubbkassa og dessuten synes ungene det er spennende å delta, sier sekretær Cathrine Bottolfs i VIFs håndballgruppe.

Hun oppfordrer alle til å lete gjennom skuffer og skap etter gamle telefoner. For hver telefon får klubben 35 kroner.

– Vi har omlag 100 medlemmer og klarer hver og en samle inn fem telefoner selv, har vi en god inntekt, sier Bottolfs som i tillegg har hengt opp kasser i både Modumhallen og på Rema 1000 i Vikersund, slik at folk kan levere telefoner også der.

Konkurranse

For å motivere medlemmene til å samle inn flest mulig telefoner har håndballgruppa utlyst en egen konkurranse.

– Er det noen som klarer å samle inn 30 telefoner eller mer, får de billetter til det norske herrelandslagets VM-kvalifisering i Oslo Spektrum. Vi har også sagt at det laget som får inn flest telefoner, skal få støtte til en flott sesongavslutning, forteller Bottolfs.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *