Håndballtanker fra en nattevakt

Klokka har blitt 04 på natten og jeg sitter her på jobb som en glad, stolt og litt lettet hovedtrener. Forsøker å lande litt og samle tankene etter ett hektisk døgn. Partiet Høyre har jeg passet godt på i natt og nå har Erna lagt seg, så da tenkte jeg å oppsummere litt….
Klokka 1230 var det en litt spent gjeng som satte seg i bussen og dro oppover mot Nesbyen, sammen med ALTFOR få supportere. Dere som var med var fantastiske, men dere er nok enig i at langt flere burde tatt seg turen og opplevd denne kampen.(?)
Med snille og stødige Olav bak rattet gikk turen oppover uproblematisk og jentene brukte turen til sine egne ting. Musikk, sove, lese. Alle har sin greie…

Vel fremme i hallen snakket vi om forutsetningene for dagens match. Realiteten er at med seier i dag så var jentene klare for kvalik til 2. divisjon.
Dette har vokst frem mer og mer de siste månedene som en god plan, og som min kjære med-trener Jannicke sa til meg under sist kamp:
”vi har bedre folk på benken, enn de andre lagene i 3. divisjon har på banen. Vi må rykke opp for å fortsette utviklingen!”
Helt korrekt observert. Nå vil Jannicke og jeg fortsette som trenere, selv om det skulle bli 3. divisjon også, men dette er en gjeng jenter som fortjener sjansen til å prøve seg ett hakk høyere opp. Det blir knalltøft om vi skulle klare det, men jeg tror også det kan bli veldig morsomt!
Dette krever mer trening og tøffere prioritering, men det får vi komme tilbake til senere.

Ett enda viktigere poeng med denne kampen; jentene ville vise for seg selv at de er de egentlige vinnerne av avdelingen, med seier. Hadde vi beholdt poengene i overgangssaken, ville vi vært foran Skrim på tabelen. Den følelsen av å lykkes sammen, er bedre å ta med seg, enn ett diplom og en liten medalje. Men det er klart det skulle vært morsomt å ha hatt ett synlig bevis. Overgangssaken i vinter har skapt litt irritasjon og undertegnede skal ikke si hva han mener om den ansvarlige hos NHF på Ullevål, da jeg fortsatt jobber litt for noen yngre landslag. Kanskje slutt på den tiden nå…?  J  At Skrim de siste månedene har snakket om hvor lett 3. divisjon har vært og at det skal bli godt å komme seg opp, får stå for trener og lederes egen regning.
Jentene i Skrim derimot, er gode jenter som vi ønsker lykke til!

Jentene gikk seg en god tur. Skravlet og lo og fikk ut litt nerver.
Kom i gang med en god oppvarming når vi skulle og jente virket konsentrerte og fine. For konsentrerte?? Er jentene nervøse?? Vi tok en prat. Slåss litt med hverandre. Gikk i garderoben og tok laget. Gikk gjennom de små taktiske variantene en gang til også varmet vi opp litt til. Total forvandling!!
Tenningsnivå og nøyaktighet var på plass. Her skulle vi gå rett i trynet på Nesbyen, med tøft forsvarsspill og høyt tempo.

Kampen startet og etter 3 min lå vi under 3-0. Litt skummelt egentlig, men vi så jo alle tendensene i kampen. Vi kom til gode sjanser hver gang, men keeper fikk ett par gode redninger og det smalt litt i stengene. Ikke noe å stresse over. Spillet var strålende og skytingen måtte komme etter hvert.
Undertegnede har sett Nesbyen spille i 3 kamper, pluss vår egen hjemmekamp. Nesbyen har da stått, nesten uten unntak, 60 minutter i 5:1 forsvar med deres meget gode midtback fremme. Jentene og jeg hadde forberedt oss godt mot dette og etter bare 6 minutter la de inn tll 6:0 forsvar. Strålende av jentene. Dette altså selv om vi ikke hadde scoret. Treneren til Nesbyen så nok det samme som oss, at vi kom til fantastiske sjanser hver eneste gang. Vi rakk ikke engang å prøve en ny variant mot 5:1 som vi trente på sist torsdag. En god følelse.

Etter at vi fikk tak på skytingen gikk jentene opp til 4-7 og 8-10. Derfra og til pause økte vi til 8-15.
Jeg må her nevne Nora sin jobb fremme i ett 5:1 forsvar. Det er hun som er avdelingens beste fremme i ett slikt forsvar, ikke Nesbyens ellers meget gode spiller!!
Nora har tilført oss mye med sin kompetanse i denne formasjonen.
Kvalitetene hennes i denne formasjonen, ble for min del, oppdaget ved en tilfeldighet, men sånn er det kanskje med mye her i livet? Hun stykker opp og ødelegger voldsomt for motstanderne. Med Christina Indresæther sin rekkevidde og sitt gode håndballhode som bakre 3’er, er det ikke lett å komme til gode sjanser mot jentene. Ett faktum jeg ikke er redd for å innrømme er at vi ikke har trent så mye som 1 sekund på denne formasjonen!! Nora løser det strålende og spillerne bak må lese hennes bevegelser og vinne duellene i sin sone. Enkelt? Helt sikkert ikke, men de klarer seg bra.
Dette skal trenes på og utvikles videre inn mot neste sesong.

I pausen handlet det bare om å ikke gi for mye info til jentene.
Repetere arbeidsoppgaver også gå ut og gjøre det igjen.
Jeg kan ikke huske å ha sett noe liknende som det som nå skjedde. 8-15 ble til 10-19 og derfra til 10 – 37!!! Nesbyen laget ett mål på 7m i siste sekund og resultatet ble 11 – 37. Samma hvem av jentene som kom innpå banen og i hvilken posisjon jeg brukte dem, så leverte de godt.
Jentene var merkbart mye bedre trent enn Nesbyen og de vant hver eneste duell, noe som etter hvert dessverre førte til litt frustrasjon og ufint spill. Unødvendig, men dessverre en naturlig reaksjon fra mange.

Jeg fryktet ærlig talt denne kampen mot Nesbyen. De har vært sterke på hjemmebane og har ikke tapt der siden tidlig Oktober 2013. De kom også med fult lag og så heltent ut. Våre jenter viste seg rett og slett mye bedre.

Jeg må skryte litt av spillerne våre. Som nevnt over, har vi en god gjeng med spillere. Nevner har bare de som spilte i dag. Resten skal fåvelfortjent skryt ved en annen anledning:
Målvaktene våre;
Igjen helt fantastiske!! Vi har avdelingens 2 beste målvakter. Ferdig snakka. Jeg skriver ikke dette i vill eufori og gledesrus, men jeg har sett mange kamper i avdelingen og står inne for det. Renate har vært avdelingens beste helt fra seriestart. Fra Januar har hun fått selskap av Mari, som da har trent godt over tid og kommet godt inn i laget og gruppa. De 3 siste kampene har Mari vært avdelingens beste. Vi forsøkte å gi Renate og Mari litt skryt i bussen på vei nedover, men det kunne vi bare drite i. Her skulle forsvaret fremheves. Flinke jenter. Varmer ett trenerhjerte.

En annen plass vi er godt forspent er på linjeplass.
I denne kampen var Trine tilbake til sitt gamle jeg. Tøff i duellspillet og umulig å få tak i fremover på banen. Spiller 35 minutter og blir toppscorer med 7 mål. Kristi gjør det jeg hentet henne til Vikersund for i sin tid og deler ut smeller i forsvaret hele tiden. Kan umulig være moro å møte, når Trine har mørnet dem litt først også kommer Kristi inn og banker videre. Christine kom med i høst, mest for å trene litt sammen med venninnen Eva, men hun har virkelig overrasket oss og var en jeg ville ha med i kamp også. Her snakker vi virkelig duellspiller. Ingen respekt samme hvem vi møter og størrelse på motspiller, Christine takler og kommer stort sett alltid seirende ut av duellene. Hun har også gjort det samme på trening og er en av de som kanskje er best til å få opp intensiteten i treningsøktene. I tilegg har hun en god avslutningsteknikk. Hun henger ut målvaktene på en annen måte enn våre andre linjer. Målene kommer med mer skyting. Imponert.

Kantene våre er ett kapittel for seg selv og jeg tror Live, Kristin og Eva frustrerte mange i dag. Det er umulig å få tak i dem. Hadde ikke kampen vært blåst av, hadde de sikkert løpt enda.

Nora har jeg tidligere nevnt ang hennes forsvarskvaliteter. I angrep er hun like smart. Alltid riktig avstand til forsvarsspiller ”aldri” tekniske feil. Varierer med skudd, gjennombrudd, utspill og innspill. Sikkert morsomt å stå i forsvar mot…..
Christina Indresæther, kom til oss i Januar og har vært en fantastisk tilvekst. Dama har ett håndballhode som få og spillerne rundt henne blir bedre av å ha henne ved siden av seg. Er en ener i forsvar, flink til å drive ball i ankomst og sette opp medspillere i gode posisjoner. I etablert angrep kan hun skyte mer, men her er Jannicke på henne som en klegg, så det kommer.
Så tilslutt da, venstre backene våre. Christina Berg og Janne har levert over 200 mål denne sesongen! Jeg er MEKTIG imponert!! Begge har måttet spille litt midtback for at vi skal få begge på banen samtidig, så ofte som mulig.
Dere to fortjener all verdens skryt. Ganske like men samtidig ulike. Christina med avdelingens råeste vinnerskalle?! Janne med enorm vilje og er du avdelingens best trente spiller tro? Dere hadde stått 60 min i alle kamper for alle andre lag i denne avdelingen, men vi er glad for at dere er hos oss.
Og det funker tydeligvis. Over 200 mål fra den posisjonen sier sitt.

Festen i bussen på vei hjem og utover natten hjemme hos Berg har jeg bare fått rapporter fra, her jeg tusler rundt i ett stort hotell, men av bildene og videoer ser jeg at her festes det i god gammel Wildcats ånd!

Tilslutt:
Jannicke Svendsen. Så ut til å skulle levere en helt fantastisk sesong på dette nivået. Dessverre ødela hun hånden i en av de første seriekampene og måtte legge opp.  En helt riktig beslutning, man skal jo fungere i arbeidslivet.
Her kommer min beste avgjørelse denne sesongen: Å få med den dama som med-trener. Du er fantastisk!! Du motiverer meg og dytter meg i r..a!
Jeg kunne ikke hatt noen med meg som var enig i alt jeg sa. Godt å ha deg. Det veit jeg jentene også synes.

En ydmyk takk til dere alle sammen.
Nå må jeg løpe på en brannalarm. Godt å være på jobb…..

PS, det andre laget jeg er involvert i, Hokksund J15 spiller denne helgen PW cup. Ofte kalt uoffisielt NM for yngre lag. Her har de på lørdagen gått ubeseiret gjennom puljen sin og blant annet slått Gjøvik, som har vunnet turneringen 2 ganger tidligere.
FOR EN DEILIG HÅNDBALLØRDAG DETTE BLE!   J  J  J  J

Over og ut fra nattevakta
Sportslig hilsen fra en fornøyd trener

2 thoughts on “Håndballtanker fra ei våken nattevakt

 1. Kjære Vikersund villkatter,

  Gratulerer med kvalik plass til 2. divisjon og kalasseier mot Nesbyen i siste serierunde.
  Jeg har bare noen kommentarer til avsnittet som omhandler påstanden om Skrim’s ‘prat’ de siste månedene ellers et fint og engasjerende innlegg.

  Før denne sesongen ble kastet i gang hadde laget som målsetning å ligge i toppen av 3. Divisjon. Det var ingen ambisjoner om opprykk til 2. Divisjon. Kampene ble kastet i gang og laget var noe overraskende med i toppen fra start av. Dette var med en grunnstamme fra fjorårets sesong + førsteårs J18 og en spiller som i fjor spilte 1. divisjon med Skrim Elite. Etter hvert som sesongen dro i vei ble det gjort en omprioritering. 1) fordi man ante mulighet for opprykk til 2. Divisjon 2) Fordi Elitelaget lå godt an til opprykk til Eliteserien så man et sterkere behov for å ha et lag i 2. Divisjon for rekruttering. Gjennom dette fikk laget forsterkninger fra Elitelaget for å sikre at opprykket kom i havn. Slik det beskrives i innlegget kan det virke som vi har fremstått selvgode og tatt opprykk som en selvfølge. Det er jo synd at det er oppfattelsen, fordi klubben, trenere, spillere og andre rundt har tatt dette høyest alvorlig og klart denne oppgaven sammen. På samme måte som dere har klart kvalik plass. Jeg betviler at du direkte har vært vitne til sånne holdninger og at dette høyest sannsynlig har kommet til uttrykk gjennom andre som har hatt egne agendaer ved å forvitre sannheten. Eller ei fjær som har blitt til ti høns.

  Når det gjelder overgangssaken så er jo fakta i saken klar.
  1) Når alt av papirer og økonomi er på plass publiseres overganger på håndballens hjemmesider
  2) Spiller kan ikke spille seriekamper før oppgitt dato, som publiseres offentlig
  3) I dette tilfellet spilte spilleren fra Vikersund før den angitte datoen
  4) Skrim sendte en berettiget klage til NHF
  5) Klagen ble tatt til følge i alle instanser i NHF
  6) Skrim ble tilkjent to poeng, Vikersund tapte poengene og rett til kvalik ved poenglikhet.

  Til slutt vil jeg si at det er godt når et kollektiv skaper resultater sammen. Det ser jeg selv i det daglige.
  Men den lykken hver av jentene utstrålte når de fikk medaljen. Det var som de ble 7år igjen og hadde tårer i øyekroken. Så betød litt den også.

  1. Hei!
   Fint om du kan kontakte meg så kan vi ta en prat.
   Du signerer heller ikke med navn, så jeg veit ikke hvem du er.
   Telefonnummeret mitt er 94895229

   Aller først, jo jeg har opplevd det selv, ved 2 anledninger. Direkte rettet mot meg.
   I tillegg er det slik at folk jeg har kjent/snakket med/hatt dialog med i lang tid, hilste ikke.
   Deretter har jeg fått høre fra folk jeg kjenner godt, hvordan Vikersund som klubb og jeg som person har blitt omtalt. I tillegg til direkte sitat om at «det skulle bli godt å komme seg vekk fra 3. divisjon, som hadde vært så enkel» Dere har 2 tap mot Vikersund, samt tap mot Ramnes så fort de hadde med noen fra 2. div.

   Det siste og viktigste er overgangssaken:
   Fakta er ikke klare. Hadde noen i Skrim spurt meg, kunne jeg vist dere mailen fra NHF.
   Håndballmiljøet her nede er ikke større enn at det burde være mulig å snakke sammen.
   Alle frister var fulgt og betaling mottat. Vi fikk ok til å bruke spilleren!
   Eneste dere og NHF har rett i er punkt 2) men det ringte jeg inn og spurte om Fredag 3/1-14 og fikk tillatelse til å benytte spilleren. Nå er det denne regelen de gjemmer seg bak. Dessverre.
   Derfor er den saken fryktelig kjedelig.
   Sender dere i Skrim gjerne hele saksgangen og mottatte mailer og dokumenter.

   Vi i Vikersund skal selvsagt feie for egen dør og det har undertegnede gjort.
   Vi er ferdige med den og har fått en sjanse til å bevise at vi er gode nok til 2. divisjon.
   Klarer vi ikke kval med det laget vi nå har, er det like greit med ett år til i 3. div.

   Vi ønsker virkelig SPILLERNE i Skrim lykke til i 2. divisjon og Elite. En flott gjeng dere har.

   Med vennlig hilsen
   Espen Fossli Olaussen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *