10271528_688480077861867_3857190834470033277_n

Takk for meg!

Mitt siste innlegg på denne siden, og dette blir laaaaangt.

Skal oppsummere litt, se litt tilbake også se litt fremover.

 

Da var siste kamp i min tid som Vikersund-trener over.

En veldig trivelig dag i Modumhallen ble det.

Flint Tønsberg kom topp motiverte til Modumhallen. Med seier ville de sikre seg kvalikplassen i avdelingen. Jeg mistenker allikevel at Flint var sikre på at Fram Larvik ville vinne over Tønsberg Turn, (noe som også ville sikre at Flint tok kvalik plassen) for maken til tafatt lag som det vi møtte nå, har vi ikke møtt i 2. divisjon denne sesongen. Kanskje de var redde og tenkte for mye på nedrykk? Det skal samtidig sies at Wildcats-jentene var topp motiverte og gikk rett ”i strupen” på Flint jentene. Da er ”flokken min” vond å møte. De første 15 minuttene spiller vi med ett kjempetrøkk og det er bare en god Flint-målvakt som hindrer en stor ledelse til Vikersund damene. Resten av kampen mister vi litt tempo, men fortsetter med den samme trenden. Vi spiller ut Flint i alle faser, men skyter litt for svakt til å virkelig vinne stort. Vikersund damene har jo også vist seg å være vonde å møte. Det smeller godt i forsvar og de løper mye. Tilslutt var det vel bare 2 eller 3 lag som slapp inn mer mål denne sesongen.

Mest imponerende for meg i denne kampen;

1) Renate Holm som er vår førstemålvakt, kommer til meg før kamp og sier hun ikke er i form. Jeg hadde tenkt å starte med henne og jeg så heller ikke på henne at hun var sjuk, under oppvarming. Marianne kom da inn i mål og leverte solid spill. Uselvisk handling av Renate dette. Imponert!!

2) Ny debutant – sesongens 4. ungjente fikk sjansen i 2. divisjon. Det er noe vi i Vikersund er MEGET stolte av og som lover godt for fremtiden. Marthe Hamstad fikk sjansen i denne kampen, etter å ha levert godt på trening med A-laget denne sesongen. Totalt uredd fikk hun spille 20 minutter. Feilfri i forsvar og uredd i angrep. Dessverre la Flint ut merke på Indresæther i denne perioden, noe som gjorde en del med rytmen i angrep, men Marthe tok godt vare på sjansen sin. MARTHE; nå er dette unnagjort. Ikke noe å være redd for neste sesong.  J

3) Moralen og samholdet i denna gjengen.

 

Gode minner fra tiden i Vikersund:

 

Hvorfor gi meg nå?

Mange har spurt meg hvorfor jeg gir meg i Vikersund, nå som det går så bra. Helt ærlig, så er det slik at jeg tenkte på Vikersund damene sin utvikling. Jeg har vært i Vikersund lenge nå og føler at jentene har godt av nye impulser. Jentene kommer garantert til å profitere på ett trenerskifte og personlig har kanskje jeg også godt av ett nytt miljø for å utvikle meg videre? Jeg er jo fortsatt en ung trener, heldigvis.

Også synes jeg jo det er hyggelig å kunne gi seg i en klubb mens ”alle er venner” og stemningen er god. Jeg har ikke lyst til å være en slik trener som drar ut tiden sin i en klubb, bare fordi han kan.

 

Hvor går så veien videre for meg? Ingenting er bestemt enda, men jeg er så heldig at det er flere klubber som vil ha meg. Skal i en del samtaler denne uken og skal bruke litt tid på å bestemme meg.

Det blir ingen konkurrerende klubb av Vikersund jeg tar over i alle fall.

 

Meg og Vikersund fremover da?

Vikersund er klubben ”min” og jeg kommer til å følge godt med.

Jeg skal holde meg langt unna å blande meg inn i noe som helst der oppe, MEN jeg snakker mye håndball med Thorbjørn og om han spør meg om noe spesifikt, skal han få mitt ærlige svar. Jentene veit også godt at de må spørre meg om hva det måtte være, om de ønsker det. Skal bli godt å kose meg med god håndball fra tribuneplass i Modumhallen. MEN, jeg har jo 9 år som seniortrener i Vikersund nå, så om dere trenger vikar 1 sesong senere, sier jeg ja, slik at jeg når 10 år 😉

 

Hva tror jeg om Vikersund?

Den første sesongen blir meget viktig. Seriesystemet i Norge legges om og kun de 8 beste lagene holder seg i divisjonen. Dette vil føre til at flere lag vil satse litt den kommende sesongen. Når man overlever den sesongen, vil det senere bli mange og lange morsomme turer og nye lag og møte, når avdelingene ikke lenger tar hensyn til geografi. Thorbjørn og Monica blir nødt til å sjonglere 2 tanker, hurtige resultater og langsiktig utvikling. Dette tror jeg kommer til å gå veldig veldig bra og de er nesten ”nødt” til å lykkes. Hvorfor? Vikersund damene har nå smakt på nivået i 2. divisjon. De har erfart hva som skal til for å lykkes. De veit at de må trene enda tøffere fysisk på egenhånd, flere sentrale spillere er på vei tilbake fra skader, de har spilt jevnt med alle topplagene, Thorbjørn har vel sett omtrent alle hjemmekampene og veit med det godt hva som venter. Han kommer til å jobbe videre med det som har fungert godt og han kommer til å få sving på kontringene, som vi har manglet litt av, denne sesongen.

Høres enkelt ut, men det kreves steintøff jobbing i oppkjøringen. Dette fikser dere Vikersund!!!

 

Mine beste minner fra tida i Vikersund?

1) Kvalikken da vi rykket opp. Det var mye følelser i sving der, etter at vi ble fratatt retten til direkte opprykk. Jeg veit hvem jeg snakket med hos håndballforbundet på Ullevål og jeg veit at Vikersund gjorde det rette. Derfor var det helt fantastisk å rykke opp på en så overbevisende måte. Jentene var fantastiske. En kjempemorsom dag i hallen!

2) Denne sesongen, så var det slik at med 6 kamper igjen, hadde vi 10 poeng og var midt i nedrykksstriden. Situasjonen var også slik at det nå handlet om å vinne de riktige kampene. Vi hadde igjen alle 3 lagene som var i nedrykksstriden med oss. Vant vi 2 av disse ville vi holde oss. Jentene startet denne rekken av kamper med en krig mot Tønsberg Turn. Det var en virkelig knokkelkamp med 2 nervøse lag. TT ledet med 3 mål til pause og vi hadde i tillegg fått 2 skader. Dette kunne vi ikke fokusere på og vi gjorde noen taktiske endringer. Jentene svarte helt fantastisk og vinner 2. omgang med 9 mål. I tillegg øynet vi på slutten av kampen håp om å vinne med dette sjette målet, noe som ville gjøre at vi tok de på innbyrdes oppgjør. Vi scorer 2 mål de siste 40 sekundene. Det siste på en fantastisk kontring fra Renate til Live med 3 sekunder igjen. Fantastisk deilig og starten på en periode der vi vinner 5 av 6 kamper og ender på 20 poeng i opprykkssesongen. I tillegg slo vi Gjerpen med 3 mål hjemme, i nest siste hjemmekamp for sesongen. Fantastisk prestasjon og en kamp som satt lenge i beina til jentene. Ett ung Glassverket lag som kriget oss ut av stilen, ved å spille med merke i 40 minutter, var eneste skår i gleden i avslutningen av sesongen. DETTE MÅ DERE TRENE PÅ NESTE SESONG. Her har jeg feilet og ikke hatt fokus……

3) Bortekamp mot Nesbyen i forrige sesong. Etter at vi var trukket poeng, trengte vi en seier i denne kampen for å sikre kval plassen med 2 kamper igjen å spille. Nesbyen ble regelrett utspilt i egen hall og treneren dems tok mikrofonen etter kampen og sa at hun var mektig imponert, at vi var 3. divisjons beste lag og at feil lag hadde rykket opp. Jentene vant 37-11. Helt suverent. (Nesbyen kom på 4. plass)

Her har jentene knust Nesbyen:

 

 

4) Tonje Berg sin feiring etter at hun scoret på ett vridd underarmsskudd mot Skrim 2, i hjemmekamp sesongen 2012/13. Hun hadde prøvd og prøvd på trening og i kamp uten å lykkes. Når den nå satt var det noen fantastiske scener. Både hun og jentene var lykkelige. Snakk om idrettsglede og å kunne unne andre å lykkes. Tonje var en solid midtback, så lenge knærne holdt, denne sesongen.

5) Sesongen 2011/12 slo vi Hokksund 33-13 og sendte de ned en divisjon, etter en del merkelig prat fra den klubben. Heldigvis har det skjedd gode ting i Hokksund siden den gang. Og i tillegg slapp de vel nedrykk etter at en del lag trakk seg.

6) Jentene har i alle sesonger vært veldig solide mot Notodden, hjemme i Modumhallen. Oppe i Notodden hadde vi de 3 første sesongene mine en uavgjort og to tap. I sesongen 2013/14, fikk vi endelig hull på den byllen og vant med 3 mål i en solid kamp. Hadde nå 6 seire på rad i starten av sesongen og det var her vi virkelig brøyt en barriere og fikk troen på opprykk

 

Vil med dette si tusen takk for meg!

Jannicke!! Du er fantastisk. Tusen takk for samarbeidet.

Når jeg tar over ett lag i nærheten igjen, stjeler jeg deg fra Vikersund.

 

Vi sees på tribunen i Modumhallen.

 

Sportslig hilsen

Espen Fossli Olaussen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *